rdsm

Astma

Astma, een aandoening waarbij de luchtwegen kunnen vernauwen (onder andere onder invloed van allergenen), is één van de belangrijkste chronische ziektes in de Westerse wereld.

Een slechte opvolging van astma kan leiden tot onherstelbare schade aan de luchtwegen met alle nefaste gevolgen van dien.

In samenwerking met IXSyS biedt RDSM u de volgende oplossingen voor de diagnose en de opvolging van astma.

Diagnose

Spirometers

De diagnose van astma wordt gesteld met een spirometer. Post bronchodilator testen en provocatietesten kunnen helpen bij het stellen van de diagnose.

RDSM biedt een volledig gamma hoogkwalitatieve spirometers aan die voldoen aan de laatste spirometrie richtlijnen.

Saturatiemeters

In geval van een acute astma aanval biedt een meting van de arteriële zuurstofsaturatie belangrijke informatie.

RDSM biedt een volledig gamma aan van saturatiemeters.

Opvolging

Voor de opvolging van astma wordt sinds jaar en dag een piekstroommeter of peak flow meter gebruikt.

Voor een betere opvolging bieden wij homecare spirometers aan.

Deze toestellen meten niet enkel de piekstroom of Peak Expiratory Flow maar ook bijkomende parameters zoals FEV1 (één-secondewaarde), geforceerde vitale capaciteit(FVC), de Tiffeneau index (FEV1/FVC), de 25-75 waarde (FEF25-75) en de expiratietijd.

Telegeneeskunde

RDSM biedt in samenwerking met IXSyS een telegeneeskunde oplossing aan voor het opvolgen van astma patiënten. Zowel onze diagnostisch spirometers als sommige homecare modellen kunnen gelinkt worden aan het WiPaM telegeneeskunde platform.

Dit laat aan artsen toe om de resultaten van hun patiënten van op afstand op te volgen en te delen met andere gezondheidsmedewerkers die de patiënt opvolgen.

Telegeneeskunde bij astma heeft een bewezen gunstig effect op de gezondheid van de patiënt en de kosten van de gezondheidszorg.

Schrijf u in op de RDSM nieuwsbrief voor de laatste nieuwigheden en promoties!

© 2004-2019 RDSM nv