rdsm

CardioFlex

De vernieuwde CardioFlex is nu nog kleiner en performanter geworden: slechts 160 gram en maar 13cm x 7cm x 2.5cm groot!

CardioFlex is een 12-kanalig EKG-toestel met een nooit gezien gamma aan mogelijkheden en is nu ook beschikbaar als ECG met draadloze WiFi connectie met Android app voor het afnemen van diagnostische ECG's op huisbezoek.

Nieuw

Seattle Criteria: de CardioFlex software heeft nu ook de Seattle criteria aan boord om ECG's van getrainde atleten te interpreteren.

CardioFlex kan gekoppeld worden aan de meeste electronische dossiers en is het eerste ECG toestel dat kan gekoppeld aan het EMD CareConnect.

CardioFlex

CardioFlex is een EKG-toestel dat aan de computer wordt aangesloten via een USB-poort. Het bijgeleverde softwarepakket bevat een volledige database en kan centraal geïnstalleerd worden op de server van een netwerk. Men kan dan van elke met de server verbonden computer een ECG afnemen en registreren in dezelfde centrale database die van elke PC in het netwerk toegankelijk is.

Manueel kan men het aantal weer te geven curves veranderen tijdens het afnemen van de test. Men kan een snapshot van het electrocardiogram registreren van 8, 16 of 32 seconden of een continue ecg-opname maken.

CardioFlex heeft geen batterij nodig, noch een stroomadapter: het EKG-toestel haalt zijn energie rechtstreeks via de USB-poort van de computer. Dankzij de interne isolatie, die zelfs bestand is tegen de stroomschokken veroorzaakt door een defibrillator, houdt dit geen gevaar in voor de patient.

Mogelijkheden

Een greep uit de uitgebreide mogelijkheden van CardioFlex:

  • Uiterst eenvoudig in gebruik!
  • Filtering op verschillende frequenties mogelijk
  • Eenvoudige aanpassing van calibratie (mm/s, mm/mV) en filters tijdens of na de opname
  • ECG software op server te installeren: centrale database toegankelijk op alle PC's in het netwerk
  • Geen batterijen: wordt gevoed via USB kabel
  • Gevalideerde automatische interpretatie (zonder meerkost!)
  • Seattle criteria: interpretatie van ECG van getrainde atleten
  • Connectie met electronisch medisch dossier en wipam telegeneeskunde platform
  • Print-out en weergave software volledig naar wens aan te passen
  • ECG rapport beslaat 1 A4'tje

Inspannings-ECG - Ergometrietest

Met CardioFlex is ook het afnemen van een inspanningselectrocardiogram (inspannings-ECG) mogelijk. De software toont in realtime de 12 ECG-tracés, de mediane QRS complexen en evolutie van het ST segment, workload, METS, hartfrequentie, bloeddruk, SpO2 (optioneel), RR, extrasystolen en HRV (heart rate variability).

De interpretatie gebeurt in realtime zodat de mediane curves en de ST-trend worden getoond tijdens de test. Het is mogelijk om notities te maken tijdens de test met opslag van tijdstip.

Na de test kan het volledige ECG tracé van begin tot einde herbekeken worden en wordt een volledig rapport gegenereerd met oa. grafieken van de ST-trend en de QRS-trend.

Bovendien worden het volledige ECG tracé en alle parameters opgeslagen voor interpretatie, review en vergelijking met andere testen.

De computer beheert volledig de fietsergometer of loopband, meer dan 40 modellen van fietsergometers en meer dan 20 types loopbanden zijn compatibel. Tevens bestaat de mogelijkheid om CardioFlex te linken aan de bloeddrukmeter en pulsoxymeter van de ergometer, zodat deze metingen ook in het softwarepakket van CardioFlex geïmporteerd worden.

Telecardiologie

De netwerkoptie laat ook toe om een electrocardiogram af te nemen van op een afstand. De dokter kan via internet in realtime het EKG van de patiënt zien en zijn diagnose stellen: telecardiologie.

CardioFlex Software

De automatische interpretatie module van het CardioFlex softwarepakket gebruikt de data van de 12 afleidingen om de gemiddelde QRS complexen te berekenen. De module kan diagnostisch belangrijke parameters localiseren en geeft aan de hand hiervan een vermoedelijke diagnose.

De opgeslagen EKG opnames kunnen ten alle tijden herbekeken en opnieuw afgespeeld worden. De statische curves kunnen gemeten worden met de ingebouwde markers.

CardioFlex biedt ook de mogelijkheid om verschillende EKG-opnames te selecteren en te vergelijken. Men kan zelfs de gemiddelden van verschillende opnames met elkaar vergelijken en zowel rust- als stress EKG's vergelijken.

CardioFlex kan de Frank afleidingen aan: ook 3-dimensionele vector weergave van het EKG behoort tot de mogelijkheden! Met de software kan men het vector-elektrocardiogram in- en uitzoomen, pannen en roteren in alle richtingen.

De software van CardioFlex werd volledig vertaald naar het Nederlands.

Screenshots CardioFlex software

Afmetingen CardioFlex

Gewicht: 160 gram

Afmetingen: 130 x 70 x 25mm

Systeem vereisten PC:

Processorsnelheid minstens 600 MHz
Minimum 64 MB geheugen
Minimum 2 GB harde schijf
USB-aansluiting
Windows 98, Me, 2000, XP, 7, 8, 8.1 en 10

Meer informatie over CardioFlex.

Schrijf u in op de RDSM nieuwsbrief voor de laatste nieuwigheden en promoties!

© 2004-2019 RDSM nv