rdsm

CardioFlex ECG

CardioFlex is een 12-kanalig EKG-toestel met een nooit gezien gamma aan mogelijkheden en is nu ook beschikbaar als ECG met draadloze WiFi connectie met Android app voor het afnemen van diagnostische ECG's op huisbezoek.

CardioFlex ECG is weegt slechts 160 gram en is 13cm x 7cm x 2.5cm groot.

Het opnemen van een rust-ECG was nooit eenvoudiger: koppel de CardioFlex aan de computer met de meegeleverde USB-kabel en begin de weergave. Het toestel bevat geen batterij, hetwordt via de USB-kabel door de PC gevoed. Dankzij de interne isolatie, die zelfs bestand is tegen de stroomschokken veroorzaakt door een defibrillator, houdt dit geen gevaar in voor de patiënt.

CardioFlex ondersteunt de continue opname (die zo lang duurt als gewenst) en de snapshot opnames: automatisch vastleggen van de voorbije 8, 16 of 32 seconden van het tracé dat getoond worden op het scherm.

Na de opname kan u met 1 druk op de knop de diagnose weergeven, afdrukken of exporteren naar PDF.

CardioFlex

Koppeling EMD

Automatische interpretatie met Seattle criteria

Optioneel: inspanningstest en netwerkversie

Mogelijkheden CardioFlex ECG

Klein en licht Snel en eenvoudig 12-kanaals rust-ECG Draadloze connectie met PC, tablet of smartphone Inspannings-ECG
Software met uitgebreide mogelijkheden Automatische interpretatie + Seattle criteria Koppeling met EMD ECG in netwerk

CardioFlex software

De opgeslagen EKG opnames kunnen ten alle tijden herbekeken en opnieuw afgespeeld worden. De statische curves kunnen gemeten worden met de ingebouwde markers.

De software gebruikt de data van de 12 afleidingen om de gemiddelde QRS complexen te berekenen. De module kan diagnostisch belangrijke parameters localiseren en geeft aan de hand hiervan een vermoedelijke diagnose.

De software maakt een automatisch interpretatie, rekening houdend met de ouderdom, geslacht en lengte. De module werd door een onafhankelijke instantie gevalideerd. De automatische interpretatie is standaard en zonder meerkost inbegrepen.

Bovendien werden de Seattle criteria geïmplemteerd in de software van CardioFlex. Het hart van een getrainde atleet ondergaat anatomische veranderingen die zich uiten op het ECG. De Seattle criteria houden rekening met deze wijzigingen. De software van CardioFlex houdt rekening met deze criteria en geeft indicaties wanneer ze zich voordoen.

CardioFlex biedt ook de mogelijkheid om verschillende EKG-opnames te selecteren en te vergelijken. Men kan zelfs de gemiddelden van verschillende opnames met elkaar vergelijken en zowel rust- als stress EKG's vergelijken.

CardioFlex kan de Frank afleidingen aan: ook 3-dimensionele vector weergave van het EKG behoort tot de mogelijkheden! Met de software kan men het vector-elektrocardiogram in- en uitzoomen, pannen en roteren in alle richtingen.

De zeer gebruiksvriendelijke software laat u alles toe wat u maar wenst:

 • Volledig beheer van uw patiënten en alle opnames
 • Uiterst eenvoudig in gebruik
 • Gevalideerde automatische interpretatie (zonder meerkost!)
 • Seattle criteria
 • Koppeling Electronisch Medisch Dossier en WiPaM telegeneeskunde platform. Verschillende uitwisselingsformaten worden ondersteund, zoals de internationale standaarden HL7, SCP, XML en GDT
 • Filtering op verschillende frequenties
 • Eenvoudige aanpassing van calibratie (mm/s, mm/mV) en filters, zowel tijdens als na de opname
 • Vergelijken van verschillende opnames en medianen/parameters
 • Aanpassen van layout software en rapport
 • Aanpassen van weer te geven tracés
 • Printen van het resultaat op 1 A4
 • PDF export met 1 klik

Inspannings-ECG - Ergometrietest

Met CardioFlex is ook het afnemen van een inspanningselectrocardiogram (inspannings-ECG) mogelijk. De software toont in realtime de 12 ECG-tracés, de mediane QRS complexen en evolutie van het ST segment, workload, METS, hartfrequentie, bloeddruk, SpO2 (optioneel), RR, extrasystolen en HRV (heart rate variability).

De interpretatie gebeurt in realtime zodat de mediane curves en de ST-trend worden getoond tijdens de test. Het is mogelijk om notities te maken tijdens de test met opslag van tijdstip.

Na de test kan het volledige ECG tracé van begin tot einde herbekeken worden en wordt een volledig rapport gegenereerd met oa. grafieken van de ST-trend en de QRS-trend.

Bovendien worden het volledige ECG tracé en alle parameters opgeslagen voor review en interpretatie.

De software laat bovendien toe de tracés en mediane QRS-complexen en parameters van de verschillende fases van de inspanningsproef met elkaar te vergelijken.

De computer beheert volledig de fietsergometer of loopband, meer dan 40 modellen van fietsergometers en meer dan 20 types loopbanden zijn compatibel. Tevens bestaat de mogelijkheid om CardioFlex te linken aan de bloeddrukmeter en pulsoxymeter tijdens de inspanningstest, zodat deze metingen ook in het softwarepakket van CardioFlex geïmporteerd worden.

Screenshots

Afmetingen CardioFlex ECG

Gewicht: 160 gram

Afmetingen: 130 x 70 x 25mm

Systeem vereisten PC:

Processorsnelheid minstens 600 MHz
Minimum 64 MB geheugen
Minimum 2 GB harde schijf
USB-aansluiting
Windows 98, Me, 2000, XP, 7, 8, 8.1 en 10

Meer informatie over CardioFlex.

Schrijf u in op de RDSM nieuwsbrief voor de laatste nieuwigheden en promoties!

© 2004-2019 RDSM nv