Hypertensie - Diagnose en opvolging

Hypertensie of hoge bloeddruk is één van de meest voorkomende aandoeningen in de wereld: naar schatting hebben er wereldwijd 1 miljard mensen te kampen met hypertensie! Hypertensie op zich veroorzaakt geen symptomen, maar het grote gevaar schuilt erin dat het een belangrijke risicofactor is voor hart- en vaatziektes.

RDSM biedt u de volgende oplossingen voor de diagnose en de opvolging van hypertensie.

Diagnose en Opvolging

De diagnose hypertensie kan pas correct gesteld worden mits gebruik van een 24-uren bloeddrukholter of een bloeddrukmeter met geheugen voor het thuis meten van de bloeddruk.

RDSM biedt u een volledig gamma bloeddrukmeters aan voor opvolging van hypertensie patiënten, gaande van eenvoudige toestellen zonder geheugen tot bloeddrukmonitors met geheugen, software en bluetooth connectiviteit.

Telegeneeskunde

RDSM biedt een telegeneeskunde oplossing aan voor het opvolgen van hypertensie patiënten. Zowel onze 24-uren bloeddrukholter als sommige homecare modellen kunnen gelinkt worden aan het WiPaM telegeneeskunde platform.

Dit laat aan artsen toe om de resultaten van hun patiënten van op afstand op te volgen en te delen met andere gezondheidsmedewerkers die de patiënt opvolgen.

Telegeneeskunde bij hypertensie heeft een bewezen gunstig effect op de gezondheid van de patiënt en de kosten van de gezondheidszorg.

français | english