Patiënt Monitors

Ons gamma patiënt monitoren is geschikt voor mobiel gebruik en bedside.

PM50 Patiëntenmonitor
PM50 ABPM - Patiëntenmonitor

PM50 is een 24-uren ambulatoire bloeddrukmeter met een saturatiemeter. Deze combinatie maakt dat PM50 ook geschikt is als bedside patiëntmonitor.
TD2300
Patiëntmonitor TD2300

TD2300 is een patiëntmonitor die uitermate geschikt is voor mobiel gebruik in een ambulance of op verplaatsing. Monitoring van 5 vitale functies.
CMS6000
Patiëntmonitor CMS6000

Patiëntmonitor CMS6000 heeft een 8.4 inch kleurenscherm en is geschikt voor gebruik in het veld of aan bed. Meting van ECG, SpO2, bloeddruk en temperatuur.
CMS7000
CMS7000 Patiënt Monitor

CMS7000 patiëntmonitor met 12,1 inch kleurenscherm voor chirurgie, aan bed of in het veld. 5-kanaals ECG, bloeddruk, SpO2, temp., hartslag en ademhaling.
CMS Netwerk
Centraal Monitor Systeem Netwerk

Netwerk van Patient monitors: centrale software voor het beheren van een park van patiëntmonitors - het centraliseren op een wachtpost van alle toestellen.
CMS800G
Foetale Monitor CMS800G

CMS800G is een foetale monitor voor foetale beweging, foetale hartslag en TOCO, met ingebouwde thermische printer. FHR meting bij tweelingen mogelijk.

Wat doet een patiëntmonitor?

patientmonitor

Een patiëntmonitor wordt gebruikt voor het opvolgen van de vitale parameters van een patiënt tijdens bijvoorbeeld een medische ingreep, een hospitalisatie of tijdens de hulpverlening. Vaak gemonitorde signalen zijn het ECG (elektrocardiogram), de arteriële zuurstofsaturatie (SpO2), ademhaling en bloeddruk. Patiëntmonitors worden typisch gebruikt tijdens operatieve ingrepen, hospitalisaties en tijdens andere medische interventies (noodgevallen, in de ambulance, hulpverlening tijdens massa evenementen).

Soorten patiëntmonitors

Het onderscheid wordt voornamelijk gemaakt op basis van het gebruik (mobiel vs. stationnaire) en de gemeten parameters.

Er bestaan toestellen die zeer klein en mobiel zijn, vaak ten koste van de aangeboden mogelijkheden en gemeten parameters. Andere toestellen hebben een zeer groot en goed afleesbaar scherm en bieden veel uitbreidingsmogelijkheden aan, maar zijn veel minder mobiel.

Daarnaast is er ook een onderscheid tussen het profiel van de patiënt die men wil monitoren: volwassenen, kinderen of ongeboren foetus (foetale monitor).

Waarop letten bij het kopen van een patiëntmonitor?

De volgende zaken zijn belangrijk bij het kopen van een patiëntmonitor:

  • Beoogd gebruik
    Wordt het toestel voornamelijk mobiel gebruikt of zal het op een vaste plaats (bedside - operatiekamer) blijven?
  • Parameters
    Is een basismodel met de voornaamste parameters voldoende? Of is een gespecialiseerde opvolging van alle lichaamsparameters noodzakelijk?
  • Uitbreidingsmogelijkheden
    Sommige toestellen hebben geen uitbreidingsmogelijkheden, andere toestellen laten gespecialiseerde optionele parameters toe zoals EtCO2 en invasieve bloeddrukmetingen. Zijn er accessoires voor verschillende types van patiënten (volwassenen vs. kinderen)?
  • Koppeling in netwerk
    In een ziekenhuis of medisch centrum kan het nuttig zijn dat er een centraal monitoringnetwerk wordt opgezet om alle patiëntmonitors op afstand te kunnen monitoren
  • Kostprijs
    Niet enkel de aanschafprijs is van belang, ook de kosten van de accessoires spelen een belangrijke rol
  • Service
    U moet kunnen rekenen op een dienst na verkoop indien er problemen zouden opduiken.
  • Gebruiksgemak
    Het toestel en eventueel ook de software moeten makkelijk te gebruiken zijn.

We besteden steeds aandacht aan alle bovenstaande punten bij de patiëntmonitors die wij in ons gamma opnemen.

français | english