Waarop Letten Bij Aanschaf Spirometer

Het Nederlands Huisartsengenootschap geeft op haar website aanbevelingen waarop men dient te letten bij de aanschaf van een spirometer.

De spirometers van RDSM voldoen aan alle 10 de punten van deze richtlijn:

 1. Het zichtbaar zijn van een flow volume curve tijdens het onderzoek en op het scherm of de print.
  De flow/volume curve wordt bij SpiroConnect in real time getoond op het PC-scherm, op de printout verschijnt de Flow/Volume curve en de Volume/tijd curve.
 2. Voldoen aan ATS-criteria.
  SpiroConnect voldoet aan alle eisen van de ATS richtlijnen
 3. Mobiliteit van het apparaat in de praktijk (gebruikt u een vaste kamer/medewerker of wordt het apparaat op verschillende kamers gebruikt).
  De software van de SpiroConnect kan op alle PC’s worden geplaatst en men kan SpiroConnect makkelijk van de ene naar de andere PC verplaatsen. Bovendien kan SpiroConnect ambulant (zonder PC) gebruikt worden met aan android telefoon.
 4. De aanschafprijs (maximaal € 1000-3000).
  De prijs van SpiroConnect - inclusief BTW, software, kabel, plaatsing, opleiding, helpline 24/24 en 7/7 en alle updates gratis downloadable van onze website - zit aan de onderkant van de vooropgestelde prijsvork.
  Contacteer ons voor onze beste voorwaarden.
 5. De kosten van de accessoires, bv. disposable transducers/filters.
  Onze spirometers maken gebruik van goedkope, disposable kartonnen mondstukken die compatibel zijn met de mondstukken van piekstroommeters en die ongeveer € 0,10 kosten per stuk. U bent dus niet gebonden aan dure, voorgecalibreerde mondstukken die sommige spirometers nodig hebben en waarvan de kostprijs tussen € 2,- en € 3,- ligt.
 6. De aanwezigheid van een ijkspuit van 3 liter.
  SpiroConnect werkt met een turbine en infrarood systeem en heeft dus geen ijking nodig
 7. De noodzaak om regelmatig te ijken (i.h.a. minder noodzakelijk bij turbine spirometers).
  SpiroConnect werkt met een turbine en infrarood systeem en heeft dus geen ijking nodig
 8. De eenvoud van de software.
  Zeer gebruiksvriendelijke software, gebaseerd op icoontjes + xml interface voor link aan HIS systeem. Alle upgrades gratis te downloaden op onze site.
 9. De eenvoud van het reinigen van het apparaat.
  De turbine moet éénmaal per week ondergedompeld worden in een koude vloeistof, waaraan desinfectantia, zoals PeraSafe, kunnen toegevoegd worden. Alternatief kan men gebruik maken van antibacteriële filters voor éénmalig gebruik.
 10. De service.
  Helpline via telefoon of email 24/24 en 7/7 + mogelijkheid om website gebaseerd te werken
français | english