rdsm

Spirobank

De klassieker onder de spirometers

Spirobank is een toestel waarvan de fabricatie in 2008 gestopt werd. Het toestel bewees meer dan 15 jaar zijn waarde en er werden er dan ook bijna 5000 van verkocht in BelgiŽ en Nederland.

Spirobank werd intussen opgevolgd door modernere spirometers zoals SpiroConnect en Spirobank 2.

Momenteel bieden wij demotoestellen aan die gebruikt werden tijdens spirometrie opleidingen.

Demotoestellen Spirobank momenteel aan slechts 250 euro

BTW en verzending inbegrepen!

In deze promotieactie is inbegrepen: spirobank, herbruikbare turbine, seriŽle kabel.

Een USB-seriŽle adapter kan meegeleverd worden voor 30 euro.

Multifunctionele microspirometer

Spirobank is zowel stand-alone te gebruiken (geheugen voor 200 testen) als aan te sluiten op een PC en moet niet gecalibreerd worden.

Bovendien werd Spirobank uitgebreid wetenschappelijk getest. De resultaten tonen aan dat Spirobank een zeer accuraat toestel is:

Spirobank werd gevalideerd door de American Thoracic Society.

Spirobank voldoet aan alle voorwaarden voor de aanschaf van een spirometer, zoals vooropgesteld door het Nederlands Huisartsgenootschap.

Spirobank

Specificaties Spirobank

spirobank_pcSpirobank is een multifunctionele spirometer die zowel autonoom als aangesloten aan een PC kan gebruikt worden.

Spirobank herkent een normale spirometrie en kan 5 graden van obstructie en 5 graden van restrictie onderscheiden volgens de ATS standaard. Na de test wordt een kwaliteitsrapport gegeven.

Spirobank kan de geforceerde vitale capaciteit (FVC), de trage vitale capaciteit (CV), de MVV, postmedicatie testen en bronchiale respons testen (na bronchoconstrictor, zoals metacholine of histamine) meten. Dit geeft een totaal van 26 parameters, waaronder de FVC, FEV1 (één-seconde-waarde), FEF25-75 en Tiffeneau index.

De ingebouwde temperatuursensor zorgt voor een automatische correctie van Volume en Flow naar de gestandaardiseerde BTPS waarden ( = 37°C of lichaamstemperatuur).

imed spirobankWinspiro, het software pakket van Spirobank en Spirobank G is momenteel het enige spirometer software pakket dat het, door CIVA uitgereikte, I-MeD label kreeg toegewezen. Dit I-MeD label garandeert een bi-directionele communicatie tussen elk medisch dossier en iedere medische randapparatuur die dit label draagt. U brengt de belangrijkste patiëntengegevens (naam, voornaam, geboortedatum, geslacht, ID-nummer) slechts éénmaal in in uw patiëntendossier. Bij het aanvragen van een spirometertest worden deze gegevens automatisch naar de Winspiro software van de Spirobank overgebracht. Na het uitvoeren van de spirometrie worden alle parameters met hun predicted values en de interpretatie weggeschreven in uw patiëntendossier.

 

"Feit is, hoe dan ook, dat spirometrie waardevoller is dan een ECG om de premature dood na een hartaanval te voorspellen en daarvoor een deel zou moeten zijn van het doktersonderzoek."

Thomas L. Petty

 

 

Spirobank scoorde uitstekend in een kwaliteits studie voor spirometers

Studie met Spirobank

Schrijf u in op de RDSM nieuwsbrief voor de laatste nieuwigheden en promoties!

Copyright © 2004-2017 RDSM nv